آموزش

پر مصرف ترین کود های شیمیایی کدام است؟

پر مصرف ترین کود های شیمیایی

به هر نوع موادی که کشاورزان و افرادی که باغ دار می باشند، بمنظور پر مصرف ترین کود های شیمیایی تقویت خاک و بالا بردن حاصلخیزی خاک از آن بهره میبرند کهدر نهایت چه از نظر کیفی و چه از نظر کمی باعث افزایش عملکرد محصول می شود کود گفته می‌شود.

کودها را به طور کلی به سه دسته تقسیم می کنند که شامل:

  1. کودهای شیمیایی
  2. کود آلی
  3. کود بیولوژیک

در این مقاله می‌خواهیم به بررسی پر مصرف ترین کود شیمیایی بپردازیم و بررسی کنیم که کدام کود در بین کشاوزان پرطرفدار می باشد و از آن به دفعات استفاده می کنند. اگر می خواهید بدانید پر مصرف ترین کود شیمیایی کدام است تا انتهای این مقاله همراه ما باشید:

پر مصرف ترین کود های شیمیایی کدام است؟

شاید جالب باشئ که بدانید یکی از پر مصرف ترین نوع کودها در دنیا NPK است که برای افزایش رشد گیاهان و درختان از این نوع کود استفاده می شود.عناصر پرمصرف یا ماکرو شامل ازت،فسفر،پتاس،کلسیم،منیزیوم و عناصر کم مصرف یا همان میکرو شامل: آهن، روی، منگنز، مس، بر می‌باشد.بهتر است بدانید گیاهان بیش از هر چیز دیگر به سه عنصر نیتروژن(N)،فسفر(P)،پتاسیم(K) نیازمند میباشد.

پر مصرف ترین کود شیمیایی برای گیاهان آپارتمانی کدام است؟

برای بیشتر گیاهان آپارتمانی از کودهای NPK 20-20-20 یا NPK18-18-18 استفاده می شود.

روش استفاده از کود NPK به چه شکل می باشد؟

حتما به توصیه کارشناسان و میزان توصیه شده توسط شرکت های تولیدی دقت شود زیرا مصرف بیش از اندازه از این کود باعث خسارت به گیاه میشود.
مثلا میزان مصرف 7 گرم در هر لیتر آب یا میزان دوکیلوگرم در هزار لیتر آب میباشد.

کاملترین کود کشاورزی کدام است؟

بیشتر کودهایی که به طور معمول در کشاورزی استفاده می شوند حاوی سه عنصر اصلی گیاه که شامل مواردی از قبیل : ازت،فسفرو پتاسیم می باشند،هستند. حال به کودی کامل می گویند که شامل هر سه عنصر گفته شده باشد. برخی از کودها همچنین دارای عناصر ریز مغذی ویژه ای مثل روی و سایر فلزات هستند که برای رشد گیاه لازم و ضروری می باشند.تمام قسمت های گیاه مانند ریشه،برگ،ساقه،گل و میوه برای رشد نیازمند نیتروژن می باشند. از نظر کارشناسان کامل ترین کود شیمیایی، کودی است که بتواند همه نیاز های گیاهان را تامین کند و باعث شود رشد گیاه بهبود یابد و مانع از خراب شدن و از بین رفتن گیاهان و محصولات کشاورزی شود..

بهترین کود شیمیایی:

کود اوره که به کود شکری نیز معروف می باشد در کل جهان از پر مصرف ترین و ارزان ترین کودهای شیمیایی ازتی می باشد که بسیاری از کشورهای مطرح بخش عظیمی از این نوع کود خود را از بازار ایران تهیه می کنند و صادرات کود اوره تولید شده در ایران بسیار پررونق می باشد. کود اوره ۴۶درصد ازت دارد و از حلالیتی مطلوب در آب برخوردار می‏ باشد و به همین دلیل برای تهیه محلول های کودی در خاک و محلول پاشی بر روی گیاه مورد استفاده قرار می گیرد.این کودها بصورت بسته بندی های منظم و طبق سفارش مشتری بسته بندی می شوند.
نرخ‌های فروش اوره صادراتی و دلار اعلام شده شرکت‌های اوره‌ای بازار سرمایه در انتهای سال۹۶ نشان می‌دهند که این شرکت‌ها پتانسیل انتفاع قابل توجهی تا پایان سال جاری از محل رشد نرخ اوره دارند.

پر مصرف ترین کود های شیمیایی

در کاربردهای عمومی، اوره دارای بالاترین مقدار ازت در میان تمامی کودهای جامد نیتروژنی -۴۶٫۷ ٪- است. بر این اساس، اوره پایین‌ترین هزینه‌ حمل‌ونقل را به ازای هر واحد از تغذیه نیتروژنی به بار می‌آورد. خرید کود اوره در سراسر جهان رو به افزایش است.
عوامل مختلفی بر تغییرات تقاضای اوره و کودهای شیمیایی تاثیرگذارند. مواد اولیه تولید اوره شامل گاز و زغال‌سنگ و عوامل تحت تاثیر و تاثیرگذار همچون قیمت کود و مواد غذایی، تغییرات آب و هوایی، رشد اقتصادی، تغییرات جمعیتی و تغییرات الگوی غذایی از جمله این عوامل هستند.
با توجه به این موضوع که کود اوره یکی از بهترین و پر مصرف ترین کودهای شیمیایی در بین کشاورزان می باشد اما مشکل قابل توجهی دارد و می توان به حلالیت بالا این نوع کود اشاره داشت که با آبیاری زیاد و بارندگی در آب حل می شود و به آسانی شسته می شود.

مزایای کود شیمیایی

به دلیل مزایایی که کود شیمیایی برای محصولات و گیاهان دارند کشاورزان ترجیج می دهند از این نوع کود بیشتر استفاده کنند اما باید در نظر داشته باشند که استفاده بی رویه و بیش از حد از این کودها و بدون نظر کارشناسی بصورت عکس عمل می کند و باعث بروز مشکلاتی در خاک و باروری درختان و محصولات می باشد و زحمات کشاورزان هدر می رود، پس بدون دلیل و بدون توصیه کارشناسان از کودهای شیمیایی استفاده نکنید.

همانطور که بیان کردیم کودهای شیمیایی مزایایی دارند که بصورت مختصر برای شما مزیت های آن را بیان خواهیم کرد. کودهای شیمیایی نسبت به کودهای ارگانیک و زیستی دارای قیمت پایین تری می باشند و برای استفاده کشاورزان به صرفه تر است. با خرید این نوع کود می توانند هم خاک خود را تقویت کنند هم باعث بهبود روند رشد و باروری گیاهان و درختان شوند و هم در هزینه های کشت محصول خود صرفه جویی کنند.

این نوع کود، نسبت به سایر کودها از بازدهی بهتری در زمان کوتاه تری برخوردار می باشند و کیفیت بهتری دارند و کشاورزان سریع تر می توانند به هدف خود برسند. همچنین به دلیل ترکیبات دقیق مواد مغذی در کودهای شیمیایی تمامی مواردی که گیاهان برای رشد و باروری به آن احتیاج دارند را دارا می باشد و کشاورزان به راحتی می توانند این کودها را تهیه و استفاده کنند.

کودهای شیمیایی در مناطق خشک و کم باران که خاک آن ها فقیر می باشد از نظر مواد مغذی بسیار مناسب می باشد و این نوع خاک ها را احیا می کنند و غنی از تمامی مواد مغذی که گیاهان و درختان برای باروری به آن احتیاج دارند. کودهای شیمیایی بخش زیادی از غذا و ریز مغذی های گیاه را تأمین می‌کنند که جهت بهبود و حاصلخیزی خاک، افزایش باردهی محصولات از آن استفاده می‌شود و جالب است که بدانید معایب و مضرات کودهای حیوانی را همچنین ندارند.

پرمصرف ترین کود شیمیایی کدام است؟

لیست قیمت کود شیمیایی:
با توجه به انواع کود شیمیایی و بسته بندی متفاوت آن قیمت این نوع کودها متفاوت می باشد. این نکته را در نظر داشته باشید که حتما از مراکز فروش معتبر کود شیمیایی مورد نیاز خود را خریداری نمایید و فریب قیمت های ارزان کودهای شیمیایی افراد سودجو را نخورید ،زیرا این افراد اغلب کودهای شیمیایی تاریخ مصرف گذشته را با قیمت پایین به کشاورزان عرضه می کنند که علاوه بر اثرات تخریبی که بر روی خاک و محصولات کشاورزی دارد مواد کشنده ای محسوب می شوند و باعث به خطر انداختن سلامتی افراد مصرف کننده می شود. سپاهان کشت یکی از فروشگاه های معتبر خرید آنلاین انواع کود شیمیایی می باشد و می توانید با تماس با کارشناسان فروش و مراجعه به صفحه محصولات این سایت کود شیمیایی مورد نظر خود را با بهترین قیمت و بالاترین کیفیت بصورت اینترنتی خریداری نمایید.

2 دیدگاه در “پر مصرف ترین کود های شیمیایی کدام است؟

  1. آواتار افشین افشین گفت:

    سلام
    ایا میشود کود تاریخ گذشته را مصرف نمود و ضرری ندارد وآیا فایده ای دارذ

    1. آواتار ندا صادق‌پور ندا صادق‌پور گفت:

      سلام
      چه سمی و چندسال گذشته؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *